• WEETJES OVER TIJGER
  • Bengaalse tijger (Panthera t. tigris) 1850
  • Sumatraanse tijger (Panthera t. sumatrae) 400
  • Indo-Chinese tijger (Panthera t. corbetti) 300
  • Siberische tijger (Panthera t. altaica) 450 - 500
  • Maleise tijger (Panthera t. jacksoni) 500, maar misschien slechts 200

 

SOORTEN TIJGERS 

 



Bengaalse tijger Ze leven in grasland, (sub)tropisch regenwoud, droogbossen en mangroves in India, Bangladesh en Nepal. Ze zijn met 2 tot 2,7 meter en 140 tot 240 kilo de een na grootste soort. Er zijn ook witte Bengaalse tijgers. Dit zijn geen albino’s, maar zijn genetisch zo bepaald. In het wild zijn witte tijgers kwetsbaarder omdat ze minder goed gecamoufleerd zijn.

Siberische tijger Leeft op de (besneeuwde) toendra’s en naaldbossen van Siberië, China en Noord-Korea. Dit is de grootste tijgersoort en wordt soms wel 3 meter lang en weegt dan 300 kilo. Siberische tijgers zijn lichter van kleur en hebben minder opvallende strepen en een dikkere vacht die hen beschermd tegen de kou. De Siberische tijger staat ook bekend als Amur, Koreaanse of Mantsjoerije tijger.

Indochinese tijger Deze soort komt voor in Maleisië, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja en is donkerder dan andere tijgers en heeft minder strepen. Ze worden 2 tot 2,4 meter lang en wegen 120 tot 200 kilo. De Maleisische tijger wordt soms wel als ondersoort van de Indochinese tijger beschreven.

Sumatraanse tijger Deze kleinste tijgersoort komt voor op het Indonesische eiland Sumatra. Ze worden 1,9 tot 2,2 meter lang en wegen 100 tot 140 kilo. Hun vacht heeft donkere markeringen en dunne strepen.

Zuid-Chinese tijger Deze soort leeft in het Zuid-Chinese gebergte en behoort tot de 10 meest bedreigde dieren ter wereld. Er zijn er nog ongeveer 30. De vacht is helder met brede zwarte strepen. Ze worden 1,9 tot 2,3 meter lang en wegen 110 tot 180 kilo. Ze worden ook Amoy of Xiamen tijger genoemd

Maak jouw eigen website met JouwWeb